عوارض فیبروم(بررسی عوارض فیبروم های رحمی در بارداری)

عوارض فیبروم(بررسی عوارض فیبروم های رحمی در بارداری)

9 اردیبهشت 1400

مطالعه مقاله 4 دقیقه زمان نیاز دارد

عوارض فیبروم مساله ی بسیار مهمی است که باید همه با این عوارض آشنا شوند.همچنین در صورت وجود فیبروم سریعا اقدام به درمان نمایند. همانطورکه قبلا هم گفتیم میوم ها یا فیبروم های رحم تومورهای خوش خیم رحمی هستند که در سایز های مختلف از اندازه بسیار کوچک و میکروسکوپی تا سایز های بسیار بزرگ دیده می شوند. از عوارض میوم، پتانسیل بدخیمی می باشد که بسیار اندک است. در میوم های با رشد سریع و یا میوم های داخل حفره رحم گاها بدخیمی دیده می شود.

میوم رحم در بسیاری از موارد می تواند بدون علامت باشد، بنابراین تعدادی از افراد بدون اطلاع از حضور میوم رحم بارداری خود را اغاز می کنند و ممکن است در حین بارداری دچار عوارض فیبروم شوند.یکی از بررسی های روتین در مشاوره قبل از بارداری انجام سونوگرافی واژینال می باشد. با انجام این بررسی از بیماری های رحم و تخمدان قبل از بارداری مطلع می شویم.

 

حتما بخوانید: علائم فیبروم رحم چیست؟

 

 بررسی عوارض فیبروم رحم در سه ماهه اول بارداری

عوارض فیبروم های رحم در زمان های مختلف بارداری متفاوت است. بیشترین مشکلاتی که در سه ماهه اول بارداری با فیبروم ها اتفاق می افتد عبارت است از تغییرات بافت میوم که سبب بروز دردهای لگنی در بارداری می شود. این دردها معمولا با مصرف مسکن های مجاز و مصرف مناسب مایعات بهبود می یابد. گاهی اوقات بیماران مبتلا به این دردها مجبور به بستری در بیمارستان و استفاده از مسکن های وریدی هستند.

از دیگر عوارض فیبروم در سه ماهه اول بارداری، پیچ خوردن پایه فیبروم در فیبروم های ساب سروزال می باشد، که وجود این عوارض فیبروم منجر به انجام جراحی های شکمی و رفع پیچش و یا برداشتن میوم می شود.

 بررسی عوارض فیبروم رحم در سه ماهه اول بارداری

 

بررسی عوارض فیبروم رحم در سه ماهه دوم یا سوم بارداری

 از عوارض فیبروم های رحم در سه ماهه دوم یا سوم بارداری سبب ایجاد زایمان زودرس و جدا شدن نابهنگام جفت می شود. در صورت جدا شدن زودرس جفت انجام زایمان به روش سزارین به منظور نجات جان مادر و جنین الزامی است. عوارض ناشی از نارس بودن نوزاد غیر قابل اجتناب است.

برخی از فیبروم ها در داخل حفره رحم قرار دارند. درصورتی که جفت روی این فیبروم ها لانه گزینی انجام دهد، سقط جنین و خونریزی های مدام در طی بارداری مادر باردار را متحمل مشکلات عدیده ای می کند.

بررسی عوارض فیبروم رحم در سه ماهه دوم یا سوم بارداری

 

بررسی نقش عوارض فیبروم در انجام زایمان طبیعی

از دیگر عوارض فیبروم در حین باداری، اختلال در انجام زایمان طبیعی است. در انجام زایمان طبیعی فیبروم هایی که بر سر راه خروجی دهانه رحم قرار دارند مشکل ساز می شوند. این میوم ها مانع خروج جنین به روش زایمان طبیعی می شوند. در این موارد انجام سزارین غیر قابل اجتناب است.

خطرناک ترین عوارض فیبروم ها در بارداری، خونریزی های پس از زایمان در میوم های بزرگ و یا میوم های داخل حفره رحم می باشد. بنابراین در مادری که فیبروم رحم دارد و قرار است که برای زایمان سزارین یا طبیعی آماده شود، باید محصولات خونی مناسب در صورت خونریزی های پس از زایمان در دسترس باشد.

 

حتما بخوانید:  جدیدترین روش های درمان فیبروم های رحمی

 

سخن آخر

در پایان از بانوان محترم درخواست می شود در صورت تصمیم گیری برای بارداری حتی در صورت بی علامت بودن جهت انجام سونوگرافی واژینال مراجعه کنند. در صورتی که میوم رحم تشخیص داده شود درمانهای مناسب انجام می شود. سپس این بانوان با خیال راحت می‌توانند باردار شوند.

شما می‌توانید برای مشاوره و درمان فیبروم و پیشگیری از عوارض فیبروم به دکتر فاطمه سروی، پزشک مجرب زنان و زایمان در غرب تهران ( دارنده فلوشیپ فوق تخصصی نازایی، لاپاروسکوپی و هیستروسکوپی، عضو انجمن نازایی اروپا و آمریکا، دانشیار دانشگاه تهران) مراجعه نمایید.

اینستاگرام دکتر فاطمه سروی

شماره های تماس جهت رزرو: 88087542-021 و 09195934458 و 09195600342

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید نشانی ایمیل و شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

By commenting you accept the Privacy Policy