درمان فیبروم(بررسی جدیدترین روش های درمان میوم های رحمی)

درمان فیبروم(بررسی جدیدترین روش های درمان میوم های رحمی)

8 اردیبهشت 1400

مطالعه مقاله 4 دقیقه زمان نیاز دارد

درمان فیبروم رحمی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. میوم ها یا فیبروم ها توده های خوش خیم رحم هستند که در اندازه های متفاوت و در مکان های مختلف رحم دیده می شوند. بسیاری از زنان در سنین باروری دچار فیبروم رحم می شوند. همچنین بسیاری از موارد در طی بررسی های روتین فیبروم رحم تشخیص داده می شوند. در صورتی که میوم رحم سبب ایجاد درد لگنی و بزرگی شکم، خونریزی واژینال شدید و یا اسیب به ارگانهای شکم و لگن شوند درمان فیبروم اجتناب ناپذیر است.

برای درمان میوم رحم براساس محل میوم، اندازه، سن بیمار، سابقه ناباروری و لزوم اقدام برای بارداری تصمیم گیری می شود. روش های درمان فیبروم مختلف است.  درمان های میوم شامل درمانهای دارویی و درمان های جراحی می باشد. در این مقاله درمان های دارویی فیبروم های رحمی را مورد بحث و بررسی قرار داده ایم.

 

حتما بخوانید: علائم فیبروم رحم را بشناسید

 

نقش قرص های ضد بارداری در درمان فیبروم

این داروها در انواع مختلف در بازار دارویی موجود هستند و اثر موقت و کوتاه مدت بر درمان فیبروم ها دارند. با مکانیسم کاهش هورمون های تخمدان بر اثر مهار تخمک گذاری عمل می کند. مهمترین عارضه این داروها ترومبوز وریدی می باشد.

نقش قرص های ضد بارداری در درمان فیبروم

نقش داروهای مهار کننده های GnRh در درمان فیبروم

این داروها در انواع مختلف مانند دکاپپتیل، دیفرلین، لوپرولید و … با مکانیسم مهار هورمونهای تخمدان و ایجاد یائسگی زودرس در درمان فیبروم رحم نقش دارند. مهمترین عارضه این داروها گرگرفتگی و پوکی استخوان است. این داروها سبب قطع خونریزی قاعدگی می شوند. همچنین این داروها حجم رجم را تا پنجاه درصد کاهش می دهند.

 

داروهای پروژسترونی و IUD پروژسترونی یا میرنا

از دیگر روش های درمان فیبروم، استفاده از مکانیسم مهار تخمک گذاری و دسیدوایی کردن رحم است. انجام این روش تا 70 درصد در کاهش خونریزی میوم ها موثر است. مهمترین عارضه این داروها کاهش دانسیته استخوان می باشد.

داروهای پروژسترونی و IUD پروژسترونی یا میرنا

همچنین در روش استفاده از آی یو دی پروژسترونی یا میرنا با مکانیسم اتروفی اندومتر تا 99 درصد خونریزی را کاهش و تا 40 درصد حجم رحم را کاهش می دهد. مهمترین عارضه این روش دفع ای یو دی می باشد.

 

استفاده از داروی Elagolix برای درمان فیبروم

استفاده از داروی Elagolix نوعی از جدیدترین درمان‌های فیبروم رحم است. این دارو گیرنده های گنادوتروپین را مهار می کند. با مکانیسم قطع اثر استروژن اثر می کند. همچنین با قطع دارو در عرض دو یا سه روز میزان استروژن به اندازه عادی بر می گردد. این دارو به طور موثر سبب کاهش رشد تومور، کاهش خونریزی های شدید رحم می شود. مهمترین عارضه این دارو کاهش تراکم استخوان، افسردگی و افزایش موقت آنزیم های کبدی می باشد.

استفاده از داروی Elagolix برای درمان فیبروم

 

استفاده از داروی Ulipristal acetate برای درمان فیبروم

این دارو از جدیدترین و موثرترین داروهای درمان فیبروم است. مدولاتور گیرنده های پروژسترون می باشد و با بلوک گیرنده های پروژسترونی در سطح اندومتر بافت میوم و هیپوفیز سبب کاهش موثر خونریزی ها تا 98 درصد و کاهش حجم فیبروم تا 65 درصد می شود. این داروی ضد فیبروم جدید دارای عوارضی روی اندومتر است، سردرد و گرگرفتگی از دیگر عوارض این دارو می باشد. متاسفانه این داروی استثنایی در ایران وجود ندارد.

استفاده از داروی Ulipristal acetate برای درمان فیبروم

 

حتما بخوانید: آیا با میوم رحم میتوان باردار شد؟

 

کلام آخر

شما می‌توانید برای مشاوره در خصوص درمان فیبروم های رحمی خود به دکتر فاطمه سروی، پزشک مجرب زنان و زایمان در غرب تهران ( دارنده فلوشیپ فوق تخصصی نازایی، لاپاروسکوپی و هیستروسکوپی، عضو انجمن نازایی اروپا و آمریکا، دانشیار دانشگاه تهران) مراجعه نمایید.

راه های ارتباطی با دکتر فاطمه سروی ( جراح و متخصص زنان و زایمان ) :

اینستاگرام دکتر فاطمه سروی

شماره های تماس جهت رزرو: 88087542-021 و 09195934458 و 09195600342

 

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید نشانی ایمیل و شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

By commenting you accept the Privacy Policy