علل آی وی اف ناموفق چیست؟

علل آی وی اف ناموفق چیست؟

8 دی 1401

مطالعه مقاله 4 دقیقه زمان نیاز دارد

ممکن است آی‌وی‌اف شما هم شکسته خورد باشد و شما از خودتا بپرسید که علت تشکیل نشدن جنین در آی وی اف چیست؟ دلایل زیادی وجود دارد که می‌توانید باعث شکست این روش باروری شود. افراد زیادی وجود دارند که توانسته‌اند با ivf طعم شیرین مادر شدن را بپشند، اما بیشتر آی‌وی‌اف‌های ناموفق را خواهیم شنید و همین موضوع باعث ترس شما خواهد شد. ما در این مطلب می‌خواهیم چند مورد از علل آی وی اف ناموفق را بررسی کنیم، پس برای مطلع شدن از آن‌ها، این مطلب را از دست ندهید.

سن زنان

هرچه خانم‌ها بیشتر می‌شود، احتمال موفقیت ivf کاهش می‌یابد. این مورد به‌دلیل کاهش کیفیت و کیفیت تخمک‌های آن‌هاست. هرچه سن زنان افزایش یابد، احتمال بارداری کم می‌شود. فرقی نمی‌کند که بخواهید به‌صورت طبیعی باردار شوید یا آزمایشگاهی. این دلایل تاثیر زیادی برای بارداری با روش کمک باروری ivf دارد.

طبق نظر محققان، زنان تا 35 سال، بیشترین احتمال بارداری را خواهند داشت. هرچه این سن افزایش یابد به مرور میزان کیفیت و تولید تخمک‌ها هم کمتر می‌شود. تا سن 35 سالگی، 47 درصد احتمال بارداری با روش‌های کمک باروری و 38 درصد احتمال بارداری با روش طبیعی وجود دارد. بدون شک این مورد یکی از مهمترین علل آی وی اف ناموفق محسوب می‌شود.

حتما بخوانید: هزینه ی عمل آی وی اف در سال جاری

کیفیت جنین

همان‌طور که در مطلب “آی وی اف چیست” گفته شده، تخمک‌های زن و اسپرم مرد در آزمایشگاه ترکیب می‌شوند. ممکن است که جنین در آزمایشگاه سالم به‌نظر برسد، اما زمانی که به رحم منتقل می‌شود  به دلایل مختلف، لانه‌گزینی نکند. البته امروزه دستگاه پیشرفته‌ای برای آی وی اف استفاده می‌شود که احتمال موفق بودن آن را افزایش می‌دهد.

در برخی از آزمایشگاه‌ها، دوربین‌های مخصوصی کنار جنین قرار داده می‌شود که پزشک بتواند روند رشد آن را هر لحظه چک کند. همچنین پزشک با بررسی رشد جنین می‌تواند بهترین روش انتقال تخمک به رحم را انتخاب کند. با استفاده از این تجهیزان ناموفق بودن آی وی اف تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

واکنش تخمدان یکی از علل ناموفق بودن ivf

زمانی که زوجی تصمیم به انجام آی وی اف می‌گیرند، زن باید هرروز یک هورمون باروریبه نام هورمون محرک فولیکول (FSH) را تزریق کند. این هورمون باعث اقزایش میزان تخمک‌گذاری می‌شود. ممکن است بدن زنان نسبت به این هورمون واکنش نشان دهد و همین موضوه باعث می‌شود که تعداد تخمک‌ها اقزایش نیابد. این موضوع در زنان با مسن‌تر، بیشتر اتفاق میوفتد. عدم تاثیر هورمون محرک فولیکول در زنان مسن می‌تواند کم بودن ذخایر تخمک باشد.

نمی‌توان گفت که اگر این هورمون نتواند تخمدان‌ها را تحریک کند، آی وی اف با شکست مواجه شده. در برخی موارد با بررسی دلایل و تغییر دارو ممکن است این مشکل برطرف شود. میزان ذخیره تخمدان با آزمایش‌ خون برای هورمون ضد مولاریا و اسکن اولتراسوند بررسی می‌شود. ذخیره تخمدان بهترین روش برای تشخیص نوع هورمون برای تحریک تخمدان و تولید متناسب تخمک به‌شمار می‌رود.

دلایل آی وی اف ناموفق

مواردی که هنگام کاشت با آن مواجه هستید

یکی از علل آی وی اف ناموفق لانه‌گزینی نامناسب جنین است. برای دلایل بروز این مشکل می‌توانیم به مواردی مانند وجود پولیپ رحم، افزایش زودرس سطح پروژسترون، نازک بودن پوشش آندومتر یا عفونت رحم اشاره کرد. طبق نظر پزشکان می‌توان نتیجه گرفت که عدم لانه‌گزینی جنین علت‌هایی دارد که از کنترل شخص خارج است. اگر با این مورد مواجه شدید، نگران نباشید، چون ممکن است دلیل آن با بدن شما مرتبط نباشد. پزشکان سعی می‌کنندآزمایش‌های مختلف روی مادر و جنین انجام بدهند تا احتمان بروز این مشکل را تا حد زیادی کاهش دهند.

نحوه زندگی

شاید علت تشکیل نشدن جنین در آی وی اف نوع زندگی شما باشد. اگر بتوانید هنگام انجام ivf زندگی سالم داشته باشید، احتمال موفقیت در این عمل تا حد زیادی افزایش می‌یابد. برای مثال اگر سیگار می‌کشید، چند ماه قبل از شروع مراحل این روش کمک باروری، آن را ترک کنید. مطالعات نشان داده استعمال دخانیات روی تاثیر آی‌وی‌اف تاثیری منفی دارد. یکی‌دیگر از کارهای ساده‌ای که می‌تواند تاثیر زیادی برای موفقت این عمل داشته باشد، داشتن رژیم غذایی سالم است. قبل از این‌که برای ivf اقدام کنید، وزن خود را به حد ایده‌آل رسانده و غذاهای سالم میل کنید.

حتما بخوانید: آی وی اف چیست؟(بررسی مراحل درمان آی وی اف)

ناهنجاری‌های کروموزومی یکی‌دیگر از علل ivf ناموفق

ممکن است ivf به‌دلیل وجود جنین‌هایی که دارای ناهنجاری کروموزومی هستند، شکست بخورد. یعنی بخشی از DNA جنین از بین رفته یا کروموزوم اضافی در آن مشاهده می‌شود. در چنین مواردی، بدن جنین را پس می‌زند و باعث می‌شود که آی‌وی‌اف شکست بخورد. این عوامل ممکن است از یکی از والدین به ارث برده شود یا جنین هنگام تقسیم دچار این مشکل شود.

طبق مطالعات مختلف، می‌توان نتیجه گرفت که احتمال ناهنجاری‌های کروموزومی در خانم‌های بالا 35 سال بیشتر مشاهده می‌شود. قبل از ivf پزشک‌های می‌توانند همه 23 جفت کروموزوم را بررسی و همه ناهنجاری‌های آن را مشاهده کنند. بعداز انجام این آزمایشات، جنین سالم جایگزین خواهد شد.

ایمونولوژی تولید مثل یک نظریه است که نشان می‌دهد جنین به‌دلیل فعالیت بیش از حد سلول‌های ایمنی در بدن ترد خواهد شد. اگر چرخه‌های آی‌وی‌اف را پشت سر گذاشته‌اید، اما نتوانسته‌اید زایمان کنید، این احتمال وجود دارد که سلول‌های ایمنی بدنتان به جنین حمله کرده‌اند. ایمونولوژی تولید مثل می‌تواند دلایل مختلفی برای علل آی وی اف ناموفق را نشان دهد. اگر تشخیص داده شود که سیستم ایمنی بدنتان مانع از رشد جنین شده‌اند، پزشک برنامه‌ای درمانی برای کنترل آن به شما خواهد داد.

ivf موفق

کاهش خطر شکست مکرر آی وی اف

در برخی موارد باید دو یا چند سیکل ivf انجام شود تا بتوانید یک بارداری کامل داشته باشید. هنگام مواجه با این مشکل ممکن است دچار افسردگی شوید، اما بدانید فقط شما نیستید که با این مشکل دست‌وپنجه نرم می‌کنید. پزشک متخصص تمام تلاشش را می‌کند تا شما بتوانید آی‌وی‌اف موفقی داشته باشید. پزشکان درباره علت تشکیل نشدن جنین در ای وی اف با شما صحبت خواهند کرد. دانستن این اطلاعات باعث می‌شود که شانستان برای سیکل‌های بعدی افزایش یابد.

ازجمله آزمایشاتی که برای تشخیص علل آی وی اف ناموفق انجام می‌شود باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • تست ایمنی
  • غربالگری عفونت
  • ارزیابی حفره رحم
  • کاریوتایپینگ
  • آزمایش اسپرم

ما سعی کردیم در این مطلب 6 مورد از علل ivf ناموفق را برایتان شرح بدهیم. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره این موارد کسب کنید، حتما با دکتر سروی در تماس باشید.

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.

اینستاگرام دکتر سروی

برچسب ها:

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید نشانی ایمیل و شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

By commenting you accept the Privacy Policy