علائم فیبروم رحم چیست؟(بررسی علائم و نشانه های میوم های رحمی)

علائم فیبروم رحم چیست؟(بررسی علائم و نشانه های میوم های رحمی)

7 اردیبهشت 1400

مطالعه مقاله 4 دقیقه زمان نیاز دارد

علائم فیبروم ها را باید بشناسیم زیرا که علائم فیبروم ها اولین قدم قبل از درمان میوم های رحمی می باشند. میوم(فیبروم) های رحمی از انواع تومورهای خوش خیم رحم هستند که در سایز ها و محل های مختلفی در رحم دیده می شوند. این توده های رحمی به صورت شایعی دیده می شوند. بنابراین اطلاع از نشانه ها و علائم فیبروم بسیار مهم است.

از جمله علائم فیبروم های رحمی که بسیار شایع می باشند عبارت است از: دردهای شدید لگنی، خونریزی های واژینال، بیرون زدن توده از واژن، بزرگی شکم و در نهایت اختلال در کار ارگانهای شکمی مثل کلیه ها و روده ها خودنمایی می کنند.

اولین علائم  فیبروم: دردهای لگنی

فیبروم ها به دلیل حجیم بودن به ارگانهای لگنی و اعصاب لگن اعمال فشار می کنند. این فشار ها سبب بروز درد می شوند. بنابراین بیمارانی که از درد های لگنی شاکی هستند حتما باید تحت سونوگرافی واژینال قرار گیرند. در صورت وجود میوم درمان مناسب صورت می‌گیرد. پس در نتیجه این علائم فیبروم رحمی را جدی بگیرید و در صورت احساس درد و مشکوک بودن به پزشک معالج خود مراجعه نمایید.

 

حتما بخوانید: میوم رحم چیست؟

 

 دومین علائم  فیبروم: خونریزی های واژینال

از مهمترین علائم فیبروم، خونریزی واژینال می باشد. فیبروم های بزرگ ، فیبروم های روی دیواره اندومتر و فیبروم هایی که داخل حفره رحم قرار دارند بیشتر سبب بروز خونریزی های رحمی می شوند. برخی از بیماران به دلیل خونریزی های شدید رحم نیازمند تزریق خون هستند. در صورتی که خونریزی های شدید اتفاق بیفتد و منجر به کم خونی شود باید اقدامات مناسب درمانی صورت گیرد. در مورد میوم های داخل حفره رحم توسط هیستروسکوپی توده میوم خارج شده و خونریزی متوقف خواهد شد. فیبروم های بزرگ رحم که سبب خونریزی شدید می شوند نیز توسط جراحی لاپاراسکوپی و یا باز کردن شکم درمان می شوند. بیمارانی که از مشکل کم خونی به دلیل میوم رنج می برند و نیازی به فرزنداوری ندارند می توانند با انجام جراحی هیسترکتومی و یا دراوردن رحم درمان مناسب را دریافت کنند.

 دومین علائم فیبروم: خونریزی های واژینال

 

سومین علائم  فیبروم: بیرون زدن توده از واژن

از دیگر علائم فیبروم ها، میوم های سرویکال  هستند که به صورت توده از دهانه رحم اویزان می شوند. ممکن است  این میوم ها سبب خونریزی شدید رحم شوند. در ضمن توده بیرون امده از رحم ممکن است در معرض عفونت قرار گیرد. بنابراین این نوع میوم به دلیل پتانسیل تبدیل به بدخیمی حتما باید تحت جراحی قرار گرفته و خارج شوند.

 

بررسی آسیب ارگانهای شکم و لگن از علائم فیبروم

فیبروم ها ابتدا در داخل رحم رشد  کرده و بزرگ می شوند.باید گفت که این فیبروم ها بر روی ارگانهای شکمی و لگنی مثل روده ها و کلیه ها فشار می اورند. علائم فیبروم در این بیماران با نشانه های گوارشی مثل اسهال و یبوست و نشانه های کلیوی مثل درد پهلو، تکررادرار و انسداد ادراری بروز می‌کنند.

بررسی آسیب ارگانهای شکم و لگن از علائم فیبروم

 

 

حتما بخوانید: میوم های رحمی و ارتباطش با ناباروری

 

 

بیماران بی علامت

بسیاری از بیماران با وجود داشتن میوم رحم هیچ علامتی ندارندو فاقد علائم میوم هستند. باید این بیماران در جستجو وچکاپ روتین توسط معاینه لگنی و یا سونوگرافی متوجه فیبروم خود شوند. پس در نتیجه باید بدانیم که همیشه پیدایش میوم های رحمی با علامت نیست.

بیماران بی علامت که دارای علائم فیبروم نیستند

 

سخن آخر

شما می‌توانید در صورت مشاهده ی علائم ذکر شده برای تشخیص و درمان فیبروم (میوم های) رحمی خود، به دکتر فاطمه سروی، پزشک مجرب زنان و زایمان در غرب تهران ( دارنده فلوشیپ فوق تخصصی نازایی، لاپاروسکوپی و هیستروسکوپی، عضو انجمن نازایی اروپا و آمریکا، دانشیار دانشگاه تهران) مراجعه نمایید.

اینستاگرام دکتر فاطمه سروی

شماره های تماس جهت رزرو: 88087542-021 و 09195934458 و 09195600342

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید نشانی ایمیل و شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

By commenting you accept the Privacy Policy