از کجا فیبروم های خطرناک رحمی را بشناسیم؟
10 دی 1400
مطالعه مقاله 4 دقیقه زمان نیاز دارد
تشخیص فیبروم های خطرناک رحمی کار دشواری نیست و تا حدودی میتوانید آن را خودتان در خانه تشخیص دهید. برای اینکه بهتر بتوانید با میوم های خطرناک رحمی آشنا شوید، بد نیست این مطلب را تا پایان مطالعه کنید. ما در این مطلب درباره نشانههای فیبروم های رحمی خطرناک، علائم و تاثیرات آن را بررسی خواهیم کرد.
انواع فیبروم
فیبرومها انواع مختلفی دارند که هرکدام از آنها دارای ویژگی خاصی بوده و میتوانند برایتان مشکلساز باشند. محل رشد فیبروم مهمترین موضوعی است که روی تاثیر آن بستگی دارد و بههمیندلیل فیبرومها هم طبق محل رشدشان دسته بندی میشوند. برای آشنایی بیشتر انواع فیبروم باید مطلب “میوم رحم (فیبروم رحم)چیست و چگونه درمان میشود؟” بخوانید.
دردهایی که فیبروم های خطرناک رحمی به همراه دارند
مهمترین مسئلهای که باید درباره فیبروم های خطرناک رحمی بدانید، علائم آنهاست. شاید مبتلا به یک فیبیروم باشید و اصلا خودتان ندانید و بعد از گذشت مدتی، بدون هیچ مشکل از بین برود. در بیشتر موارد بدون اطلاع بیمار، فیبرومها متلاشی شده و از بین میروند. در برخی موارد ممکن است با علائم مختلفی روبرو شوید که شاید برایتان آزار دهنده باشد.
علائمی مانند خونریزیهای غیرطبیعی، درد ناحیه لگن، طولانی بدون خونریزی در چرخه قاعدگی، خونریزی بیرون از دوره قاعدگی، متورم شدن شکم و… ازجمله علائم فیبروم های خطرناک رحمی محسوب میشوند. دردهایی که این اختلال با خود به همراه میآورد، دردهای مختلفی است. برای مثال افرادی که دچار نوع خطرناک فیبرومها میشوند کمر درد، پا درد و درد حین رابطه جنسی را هم تجربه میکنند. درصورت مشاهده این علائم باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
فیبرومها چه خطراتی دارند؟
همانطور که گفته شد، فیبروم های خطرناک رحمی تاثیرها زیادی روی بدن دارند که برخی از آنها ممکن است در دراز مدت برایتان مشکل ایجاد کنند. موردی که باید درباره این اختلالات بدانید، خونریزیهای شدید عادت ماهانه است. زمانی که چرخه قاعدگیتان شروع میشود، بیشتر از ماههای قبل خونریزی خواهید داشت. همچنین ممکن است در زمانهایی غیر از قاعدگی خونریزیهای شدید داشته باشید.
در آخر همه این خونریزیهای شدید موجب بروز کمخونی در خانمها میشود. درصورتی که این موارد را جدی نگیرید، مشکلات دیگری در بدنتان هم ایجاد میشود. برای مثال ممکن است بهدلیل کمخونی یا کاهش فاکتورهای خونی، به سرطان خونی مبتلا شوید. اگر فیبروم های حطرناک رحمی بیش از حد رشد کنند، موجب ایجاد غده در رحم و مبتلا شدن به سرطان رحم خواهد شد. اگر علائم فیبرومهای رحمی یا درد شدید در ناحیههای گفته شده را داشتید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
حتما بخوانید: فیبروم و نکات تغذیه مناسب آن
فیبروم رحم و بارداری
تعداد زیادی از خانمها معتقدند افرادی که به فیبروم رحم مبتلا هستند، نمیتوانند حامله شوند. این باور کاملا غلط است و در صورت صلاحدید پزشک میتوانید حامله شوید. اگر علائم گفته شده را در خود مشاهده میکنید، قبل از اقدام برای بارداری، ابتدا به پزشک مراجعه کنید تا او با آزمایشات مختلف شرایطتان را بررسی کند. برای اینکه اطلاعات بیشتری درباره تاثیر انواع فیبروم بر بارداری بدست بیاورید، سری به این مطلب بزنید.
چه کسانی بیشتر به فیبروم های خطرناک رحمی مبتلا میشوند؟
این اختلال ممکن است برای تعداد زیادی از خانمها بوجود بیاید. در موارد کمی مشاهده شده که کودکان و نوجوانها هم به میوم رحم مبتلا شدهاند، اما این موارد بسیار نادر هستند، پس نباید نگران باشید. برخی از خانمها بیشتر از بقیه در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
افرادی مانند خانمهای باردار، خانمها با سابقه بیماری خانوادگی، افراد بالای 30 سال، خانمهایی که نژاد آمریکایی یا آفریقایی دارند و افراد با وزن بالا بیشتر از بقیه در معرض این بیماری قرار میگیرند. البته این موارد بهطور قطعی ثابت نشده و پزشکان معتقدند که این افراد نسبت به بقیه بیشتر به این اختلال دچار خواهند شد.
حتما بخوانید: درمان فیبروم
توصیههایی برای افرادی به فیبروم های خطرناک رحمی مبتلا شدهاند
- نباید اعتماد به نفستان را از دست بدهید، چون روشهای مختلفی برای درمان آن وجود دارد.
- اگر دچار درد شدید شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
- ممکن است چرخه قاعدگی با ابتلا به فیبروم های خطرناک رحمی بهم بخورد، پس همیشه وسایل بهداشتی همراهتان داشته باشید.
- افرادی که به فیبروم رحم مبتلا شدهاند، باید قبل از اقدام به بارداری با پزشک خود مشورت کنید. این مورد را در نظر داشته باشید که ممکن است کمی طول بکشد تا حامله شوید. برخی معتقدند با مبتلا شدن به فیبروم دیگر امکان حاملگی از بین میرود، باید بدانید که این باور کاملا اشتباه است.
- افراد مبتلا به فیبرومهای رحمی باید در دورههای 3 تا 6 ماه حتما به پزشک مراجعه کنند. بازه زمانی این دوره را پزشک مشخص میکند.
- ممکن است بهدلیل فشار وارد شدن به مثانه توسط فیبروم، همیشه حس پر بودن مثانه داشته باشید. بهتر است در مدت زمانهای کوتاهی مثانه خود را خالی کنید.
- ممکن است بهدلیل خونریزی و درد هنگام ابتلا به فیبروم رحمی، تغییراتی در رابطه جنسیتان ایجاد شود که درباره این مشکل باید با پزشکتان مشورت کنید.
- برای حذف تعداد کمی از فیبرومهای رحمی نیاز به عمل جراحی است. طبق بررسیهای انجام شده، حدود 20 درصد از خانمهای 50 سالهای که دچار این اختلال میشوند، نیاز به عمل جراحی دارند.
- با ابتلا به فیبرومهای رحمی مقدار زیادی خون از دست میدهید و برای جلوگیری از مشکلات این اختلال باید رژیم غذایتان را تغییر دهید.
- هورمون استروژن تاثیر زیادی روی ابتلا به فیبروم رحم دارد، پس نباید هنگام تشخیص این اختلال از قرصهای ضدبارداری استفاده کنید.
در این مطلب مواردی مرتبط به فیبروم های خطرناک رحمی را به شما گفتیم. امیدواریم که توانسته باشیم اطلاعی کافی را در اختیارتان قرار داده باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید